Gebakken Aardappels Met Spekjes En Rozemarijn

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/26/1999 - 17:19
Bereidingswijze
Reepjes spek in ruim kokend water ongeveer 30 sec. laten koken, daarna onder koud water afspoelen en laten uitlekken. In 2 grote koekenpannen reuzel laten smelten. Spek en aardappel toevoegen en met zout en peper bestrooien. Takje rozemarijn toevoegen. Aardappelplakjes op hoog vuur in ongeveer 20 min. lichtbruin bakken. Pan afdekken en aardappelen in ongeveer 15 min. gaar laten worden onder regelmatig omscheppen. Met peterselie of kervel bestrooien.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een typisch Vlaams recept
Ingrediƫnten
*1 kg. vastkokende aardappelen, geschild, in dunne plakjes *250 gr. ontbijtspek *100 gr. reuzel of boter *zout,peper *1 takje rozemarijn *1 el. fijngesneden (platte) peterselie of kervel
Hulpmiddelen & keukengerei
2 grote koekenpannen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
125281
Homepage ID
5446
Smaak
N
Teller
670
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Aardappelplakjes wassen, laten uitlekken en droogdeppen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
korteweg