Gegratineerde Groenten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/26/1999 - 10:42
Bereidingswijze
De roosjes in het kokende water doen en na 1 min. ook de wortels. De groenten nog eens 2 min. laten koken. In een vergiet goed laten uitlekken en de groenten in een ovenschaal doen. De erwten toevoegen.
Voor de saus de olie in een pan verhitten, de bloem toevoegen en 1 min. onder voortdurend roeren laten koken. Beetje bij beetje de melk en de bouillon erbij gieten.
Aan de kook brengen en al roerend 3 min. laten koken. De saus van het fornuis halen en de helft van de kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met peper.
De saus over de groenten gieten. Zo verdelen dat alles bedekt is. De rest van de kaas erover strooien en +/- 10 min. in de oven (gas 3-4; hetelucht 180 graden) gratineren.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
zout, 250 g broccoli, 1 kleine bloemkool, 2 wortels, 150 g diepvrieserwten, Voor de saus; 2 tl zonnebloemolie, 1 el tarwebloem, 2 dl melk, 5 el groentebouillon, 100 g geraspte kaas, peper.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125268
Homepage ID
6497
Smaak
N
Teller
403
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De oven voorverwarmen op 200 graden. In een grote pan 2 l water met zout aan de kook brengen. Ondertussen de broccoli en de bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen. De wortels schrapen en in dunne plakjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
bugs