Karnemelk Scones

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/26/1999 - 10:19
Bereidingswijze
1) Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestuif een bakplaat.
2) Zeef het bakmeel en de suiker, voeg de boter toe
3) Kneed de boter met de vingertoppen door het meel tot het mengsel fijn en kruimelig is. Voeg de karnemelk toe en roer tot er een zacht deeg ontstaat.
4) Kneed het deeg zachtjes op een met bloem bestoven bakplaat tot het niet meer plakt. Duw het deeg uit tot een 1 cm dikke plak. Snijd er rondjes van een doorsnee van 5 cm uit.
5) Leg de rondjes iets uit elkaar op de bakplaat. Bak ze in 10-12 minuten goudbruin.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
friszoet recept die je kunt gebruiken bij een high tea.
Ingrediƫnten
: 250 g zelfrijzend bakmeel, 1 el suiker, 60 g boter, 2 dl karnemelk of 1,25 dl melk + 75 ml zure room, jam en stijfgeklopte slagroom

Hulpmiddelen & keukengerei
oven, bakplaat, zeef, deegkom
Leuke tips
Warm serveren met abrikozen jam en stijfgeklopte slagroom
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
125266
Homepage ID
4235
Smaak
Z
Teller
8789
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
huggbear