Surinaams rijstgerecht

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/26/1999 - 09:57
Bereidingswijze
Zet de poulet op met een beetje water, zout, peper en laurierblaadjes en de kruidnagels. Laat dit minimaal anderhalf uur zachtjes koken.Giet daarna het kookvocht af en bewaar dit. Voeg de uitgelekte bruine bonen bij het vlees. Snij de uien niet te fijn, en bak ze zachtjes in wat olie. Voe een paar theelepels sambal toe. Voeg dit mengsel ook bij de bonen. Doe het kookvocht weer bij de bonen zodat er een niet te natte saus ontstaat.Maak de saus op smaak met zout, peper, tabasco en worchestersaus. Kook de rijst gaar.
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een pittig Surinaams rijstgerecht
Ingrediƫnten
Pond Runderpoulet, Pak rijst, Blik bruine bonen, 4 uien, sambal, 3 laurierblaadjes.
zout en peper,3 kruidnagels.olie, tabasco, worchestersaus.
Leuke tips
Serveer de rijst bij de bonensaus. Geef er eventueel spercieboontjes of sla bij.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Surinaams
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
125265
Homepage ID
9198
Smaak
P
Teller
599
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lizzy