Bridgehapje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/26/1999 - 09:43
Bereidingswijze
Bladerdeeg op bakpapier, bestrijken met ei en in de oven tot lichtbruin.
Intussen koekepan op vuur met beetje olie. Ei klutsen, beetje melk/water erbij, zout en peper, dan in koekepan en al roerend laten stollen. In kleine stukjes hapklaar of kleiner maken.
Sla heel fijn snipperen. Zalm in heel dunne reepjes snijden.
Bladerdeeg af laten koelen. Elk plakje voorzicht overlangs doorsnijden zodat een tompouce ontstaat. Op de ene helft eerst sla, dan zalm, garnalen, ei door elkaar, beetje saus eroverheen en dan weer sla. Andere helft van de bladerdeegplak erover heen leggen. Op bordje, garneren naar keuze.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
tompouce van bladerdeeg gevuld met sla, ei en vis/garnalen.
Ingrediƫnten
2 plakjes dieprvriesbladerdeeg, stevige sla bv. ijsbergsla/lollo rosso, 1 of 2 eieren, 100 gr. garnalen, 50 gr. gerookte zalm of paling, ravigotte of bearnaisesaus ( fles )
eventueel tomaatjes, radijsjes en peterselie om te garneren.
Hulpmiddelen & keukengerei
oven, mes, snijplank
Leuke tips
Kan prima als voorgerecht. Zelf nemen wij dit als hapje tussendoor of 's avonds laat als we bridgen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
125264
Homepage ID
11004
Smaak
N
Teller
420
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
oven voorverwarmen, bladerdeeg laten ontdooien.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
panoramix