aardappel lasagne

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/26/1999 - 09:13
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de ovenschaal met boter. Beleg de bodem dakpansgewijs met aardappelschijfjes. Schep daarop het gehaktmengsel. Beleg met courgette en verdeel er de saus over. Dek af met de resterende aardappelschijfjes. Bedek met vlokjes boter en bestrooi met de rest van de kaas. Zet de schaal 30 minuten in de oven.
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een Hollandse variant op een pastagerecht.
Ingrediƫnten
1 kilko vastkokende aardappelen, bakje champignons, 1 steel prei, 1 courgette, 25 gr boter, 300 gr rundergehakt, 1 blikje tomatenpuree, 1 bouillontablet, zout en peper, 150 gr geraspte kaas, 25 gr boter, Kwart liter melk, half tl kerrie.
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal
Leuke tips
Geef er eventueel sla bij.
Met de groente kun je naar hartelust varieren. Zo is ipv courgette mee gebakken bleekselderij heerlijk.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125262
Homepage ID
9198
Smaak
N
Teller
6573
Waardering aantal
4
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
37
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kook de aardappels bijna gaar, laat ze afkoelen, en snijd ze in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes, Was en snij de prei en laat uitlekken. Snij de courgette in schuine plakken. Verhit de boter in een pan en bak de chapmpignons tot ze beginnen te kleuren. Bak prei kort mee, en schep mengsel uit de pan. Bak gehakt rul. Meng er tomatenpuree door en 1 dl water met bouillontablet. Schep gehakt door champignons. Breng op smaak met zout en peper. Verhit boter in een pan en voeg bloem toe, maak er met de melk een sausje van. Roer er 100 gr kaas door en de kerrie. Verdun evt. nog met wat melk.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lizzy