Ratatouille van Bianca

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/26/1999 - 08:53
Bereidingswijze
Doe een derde van de olijfolie en de courgetteplakjes in de koekepan en laat deze lichtbruin bakken. Laat ze daarna op keukenpapier uitlekken. Fruit nu de aubergines ook in een derde van de olijfolie. Laat ook deze uitlekken op keukenpapier. Fruit de uien, knoflook en de paprika in de rest van de olijfolie.
Doe nu het uienmengsel, de courgette en aubergine in een ovenvaste schaal. Roer de tomaten en de thijm door het mengsel en zet deze schaal afgedekt in een voorverwarmde oven (170 gr.) Roer zo af en toe even door. Na 45 minuten dien je de schotel warm op. Maar je kan het ook laten afkoelen (lekker in de zomer)
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Slank recept en smaakt heerlijk!!
Ingrediƫnten
500 gr courgette's, 500 gr. aubergine, zout, 1 dl olijfolie, 3 uien in ringen gesneden,3 teentjes knoflook uitgeperst en gemengd met 2 eetlepels olijfolie, 2 groene paprika's (kleingesneden), 500 gr. ontvelde tomaten,peper, 1 theelepel thijm.
Hulpmiddelen & keukengerei
koekepan, oven
Leuke tips
Gewoon als hoofdgerecht of met rijst.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125261
Homepage ID
4172
Smaak
N
Teller
1541
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
28
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd courgette in smalle plakjes, auberine in dunne plakjes snijden en bestrooien met zout. laat de aubergine uitlekken en spoel ze na 20 min. af en dep ze droog met keukenpapier.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
bianca27