kruidige pompoensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/25/1999 - 23:33
Bereidingswijze
Snipper de ui en fruit in de olie, de ui, knoflook en gember kort aan. Voeg dan de kerrie, koriander en het komijnpoeder toe en fruit nog een paar minuten. Voeg de pompoen toe en bak ong. 5 minuten. Voeg de bouillon en de sherry toe en breng langzaam aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met citroensap, zout en peper. Proef of er eventueel nog extra kruiden naar eigen smaak moeten worden toegevoegd. Roer er als laatste wat creme fraiche doorheen.
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijk!
Ingrediƫnten
1 kleine pompoen met ong. 500 g vruchtvlees; 1 ui; 2 el kerriepoeder; 2 teentjes knoflook; 1 tl gemberpoeder; 1 el koriander; 1 l kippen- of groentenbouillon; bekertje creme fraiche; scheutje sherry; 1 tl komijnpoeder; 3 el olie; citroensap; peper; zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Staafmixer
Leuke tips
Serveer evt. met wat fijngehakte koriander en papadums of gewoon lekker met stokbrood en gezouten roomboter mmmmm.....

NB de smaak komt nog beter tot z'n recht als de kruiden er goed ingetrokken zijn, bijv. de volgende dag.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
125259
Homepage ID
2427
Smaak
N
Teller
2858
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
suziwan