Forel Met Amandelen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/25/1999 - 22:31
Bereidingswijze
De schoongemaakte forellen met keukenpapier afdeppen en aan de binnenkant lichtjes bestrooien met zout en witte peper.
Tarwebloem op een platte schaal mengen met wat zout en peper en hierin de forellen wentelen tot ze goed bedekt zijn.
Aardappelen schillen, klein snijden en gaar koken.
Peterselieblaadjes afplukken, wassen en hakken.
De vispan op het vuur met de boter en deze laten smelten tot de boter een lichtbruine kleur krijgt (hazelnootboter).
De forellen in de hete boter aan beide zijden bakken en gaar maken in ongeveer 8 minuten.
De forellen uit de pan halen en warm houden op rechaud.
De geschaafde amandelen in de bakboter snel laten bruin worden (goed schudden met de pan, of voortdurend de amandelen omscheppen).
Citroensap en gehakte peterselie toevoegen en nog even alles goed verhitten.
De gebakken amandelen met boter over en om de forellen leggen.
Serveren met de gekookte aardappelen.

Opmerking: Bij dit gerecht liefst geen groenten serveren, zou de smaak te veel be?nvloeden. Geef eventueel vooraf een slaatje.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een klassieker uit de Franse keuken, maar blijft de moeite waard.
Ingrediƫnten
2 forellen
zout, witte peper
Tarwebloem (ongeveer 75 g.) om forellen in te wentelen.
60 g. boter
90 geschaafde amandelen (twee pakjes)
1 bosje peterselie
1 citroen
200 g. vastkokende aardappelen (bijvoorbeeld Accent of, om het helemaal lekker te maken, truffelaardappel)
Hulpmiddelen & keukengerei
Vispan, keukenpapier
Leuke tips
Een frisse Elzasser Rieslingwijn past hier uitstekend bij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125257
Homepage ID
10644
Smaak
N
Teller
1226
Waardering aantal
2
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
leonardernest