Vlaaideeg

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/25/1999 - 21:26
Bereidingswijze
Met vulling,b.v. kersen of abrikozen in een oven bakken die op 220 graden staat(ong.20 minuten)
Ingrediƫnten
250 gr.bloem,15 gr.gist,20 gr.margarine,20 gr.suiker,ong.1 dl.melk.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
125238
Homepage ID
4218
Smaak
Z
Teller
3672
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Gist met een klein gedeelte van de lauwe melk aanmaken.Van bloem,suiker,aangemaakte gist en lauwwarme melk een deeg maken.Het deeg goed doorkneden en met een doek afgedekt op een warme plaats laten rijzen.Als het deeg goed uitgerezen is,opnieuw doorkneden en met een deegroller uitrollen ter grootte van de vlaplaat.De plaat beboteren en het deeg overdoen.Het deeg moet aan alle kanten tegen de rand van de plaat opgezet zijn.Het deeg wat oversteekt met de deegrol afrollen.Het deeg met een vork hier en daar inprikken en de vla nogmaals op een warme plaats laten rijzen.Op de uitgerezen vla de vulling aanbrengen,
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
deborah