saucijzenbroodjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/25/1999 - 20:44
Bereidingswijze
- Meng voor de vulling het gehakt met paneermeel, een ei, een deciliter water, zout en kruiden naar smaak.
- Doe de vulling over in een spuitzak met een grote gladde mond.
- Rol het bladerdeeg uit tot een plak van 50 x 40 cm. en snijd er vier banen van elk 10 cm breed.
- Spuit middenop elke baan een streep gehaktvulling.
- Maak de randen van het bladerdeeg vochtig en vouw de repen in de breedte dubbel.
- Druk de randen goed aan.
- Leg de gehaktbanen op met bakpapier beklede bakplaten.
- Als de bakplaat kleiner is dan 30 cm., snijd de repen dan in stukken van 30 en 20 cm.
- Bestrijk de bovenkanten met losgeklopt ei.
- Druk met een vork of de achterzijde van een mes schuine strepen in de stroken (let erop: niet insnijden !) en snijd de stroken in broodjes van 10 cm. lengte.
- Bak de saucijzenbroodjes in de op 200 graden C. voorverwarmde oven in 30 minuten mooi bruin en gaar.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
400 gram gehakt (runder)
150 gram paneermeel
2 stuk(s) eieren
10 gram zout
naar smaak peper
naar smaak nootmuskaat
naar smaak worcestershiresaus
naar smaak bladerdeeg (diepvries)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
125223
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
2808
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes