runderrolletjes met basilicum

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/25/1999 - 20:42
Bereidingswijze
Rol het vlees plat tussen plastic folie, en bestrooi het met zout en peper. Was de basilicum en de citroenmelisse, pluk de blaadjes en hak ze fijn. Knolselderij basilicum en eidooier door elkaar roeren en en met zout en peper op smaak brengen.
Spek in kleine blokjes snijden en in de koekepan uitbakken. Spekjes zonder vet over de vulling strooien en de lapjes vlees voorzichtig oprollen, anders loopt de vulling er uit. De rolletjes met een cocktailprikker vastzetten of met keukengaren bij elkaar binden. Het in de pan achtergebleven spekvet verhitten en de rolletjes erin leggen. De in ringen gesneden ui eromheen leggen, de deksel op de pan leggen en het vlees in 15 minuten zachtjes braden.
De bouillon er steeds beetje voor beetje bijschenken. De rolletjes uit de pan nemen en op een schaal warm houden. Creme fraiche aan de saus toevoegen, tot de gewenste dikte laten inkoken en met wat zout en peper op smaak brengen.
De rolletjes in de saus warm laten worden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijk als bijgerecht, licht en fijn van smaak
Ingrediƫnten
4 dunne lapjes rosbief of spierstuk
100 gram knolselderij
4 blaadjes citroenmelisse
50 gram ontbijtspek
2 dl vleesbouillon tablet
1/2 bosje basilicum
1 eierdooier
2 uien
1 1/2 dl creme fraiche
zout/peper
Hulpmiddelen & keukengerei
deegroller of fles om vlees plat te rollen
Leuke tips
Opdienen met gekookte of gebakken aardappels, een frisse salade of gestoofde groene of witte kool.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
125222
Homepage ID
11306
Smaak
N
Teller
467
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sunny_zu