mosselen in pikante saus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/25/1999 - 20:29
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept waren wij een tijdje kwijt. Gelukkig weer gevonden en het is echt over heerlijk. Vooral het stokbrood lekker soppen in de saus !!!! Lekkerrrrrr
Ingrediƫnten
4 uien
300 g chorizioworst aan een stuk
200 g gesneden rauwe ham
20 takjes peterselie
2zakken mosselen a 2 kg
6 el olijfolie
2 grote teen knoflook (mag ook 4)
2 blikken gepelde tomaten( netto 800 gr)
2 tl paprika poeder
mespuntje cayennepeper
versgemalen zwarte peper
4 laurierblaadjes
1/2 l droge witte wijn
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125214
Homepage ID
11383
Smaak
P
Teller
4110
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
37
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1. Uien pellen en grof snipperen. Van worst vel verwijderen. Worst in blokjes snijden. Ham in reepjes knippen. In kopje peterselie fijnknippen.

2. Mosselen onder koud stromend water een voor een schoonborstelen. Geopende en kapotte exemplaren verwijderen (Dit wisten jullie natuurlijk al !!)

3. In grote pan olie verhitten. Ui ongeveer 5 min. zachtjes bakken. Knoflook pellen en er boven uitpersen. Toevoegen: worst, ham, 3/4 deel van de peterselie, tomaten met vocht, paprikapoeder, cayennepeper , peper, laurierblaadjes en wijn.

4. Op matig vuur zonder deksel tomatenmengsel ongeveer 8 minuten laten inkoken. Af en toe doorroeren. Grote schaal voorverwarmen. Mosselen op saus leggen

5. Op hoog vuur met deksel op pan, mosselen ongeveer 8 min. koken tot ze allemaal open zijn ( ook dit hadden jullie alweer begrepen).

6.Mosselen in warme schaal scheppen en saus in een kom doen. Lekker met stokbrood !!!

Eet smakelijk namens ons !!!!
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jopeters