Gegrilde Lamskoteletten Met Gratin En Tijminfusie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/25/1999 - 19:32
Bereidingswijze

Bereiding:
1. Schil de aardappelen en snijd ze in fijne schijfjes. Schik ze in een beboterde ovenschaal en overgiet ze met 2 dl room. Verdeel de boter in klontjes en verspreid ze over de aardappelschijfjes. Laat ongeveer 1 u 30 garen in een oven op 180? C.
2. Schik daarna de broccoliroosjes op de aardappelschijfjes en voeg de rest van de room toe. Bestrooi met de geraspte kaas en laat alles nog eens 15 minuten in de oven garen. Voor een mooi kleurtje kan u deze schotel nog even onder de grill schuiven.
3. Braad ondertussen de koteletten op een goed hete grill.
4. Warm de kalfsfond op en laat de tijmtakjes daarin gedurende minstens 10 minuten ?trekken?. Zeef de fond en houd ze warm. Laat ze niet koken!
5. Giet een spiegel infusie op de borden en schik er het vlees en de gratin op.

Tips
*U kan de infusie binden met snel-saus-binder tot een licht gebonden romige saus.
*Om het helemaal makkelijk te maken kan u ook een kant-en-klare aardappelgratin gebruiken en ze afwerken met brocolli, room en kaas.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een hartige herfst- of winterschotel.
Ingrediƫnten
Voor de gratin
500 g aardappelen, 200 g broccoliroosjes, 100 g geraspte kaas, 4 dl room, 100 g boter, peper en zout.

Voor het vlees
4 lamskoteletten, 1 x 100 g kalfsfond, enkele verse tijmtakjes.

Hulpmiddelen & keukengerei
Geen.
Leuke tips
Wijntip
Shiraz Cabernet ?Arunda? rood uit Australie
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125210
Homepage ID
2541
Smaak
N
Teller
723
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
vlaamsereus