lamsvlees uit de oven met rozemarijn en aardappelen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/25/1999 - 13:10
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd ze in ongeveer even grote blokjes als het lamsvlees (2 keer 2 cm, zoiets). Meng in een grote ovenschaal het vlees, de ui, de knoflook, de rozemarijn, en de (dus nog rauwe) aardappelen door elkaar. Meng hier veel olijfolie door en breng op smaak met zout en peper. dit geheel moet ongeveer een half uur in de oven (ik weet niet op hoeveel graden want mijn oven is nogal brak) tot de aardappeltjes gaar zijn en een lekker kleurtje hebben. Terwijl het in de oven zit moet het nog wel een paar keer worden omgeschept.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
eenvoudige ingredienten, makkelijk te maken
en zeer smaakvol
Ingrediƫnten
4 a 5 ons lamsvlees in blokjes
500 gram aardappelen (niet kruimig, maar ook niet heel vastkokend0
1 zakje rozemarijn
twee teentjes knoflook fijngehakt
veel olijfolie
versgemalen zout en peper
1 grote ui in grove stukken
Leuke tips
Salade erbij van tomaat en komkommer en wat stokbrood.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125132
Homepage ID
6362
Smaak
N
Teller
7793
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
julie