Bereidingswijze
1 Prak de feta in een schaal. Meng de ricotta en de mozarella met het ei en de peper.
2 Meng de boter met de olie. Leg een deegplak op een werkvlak en bestrijk deze met het olie-boter-mengsel. Vouw deze driemaal in de lengte.
3 Leg op een hoek van het deeg 1 el kaasmengsel. Vouw de andere hoek er overheen tot een driehoek. Blijven vouwen tot de vulling bedekt en het einde van het deeg bereikt is. Herhaal dit tot het kaasmengsel op is.
4 Leg de driehoekjes op de ingevette bakplaat. Bestrijk de driehoekjes met de olie en bak ze in ca. 20 min. goudbruin en knapperig.
2 Meng de boter met de olie. Leg een deegplak op een werkvlak en bestrijk deze met het olie-boter-mengsel. Vouw deze driemaal in de lengte.
3 Leg op een hoek van het deeg 1 el kaasmengsel. Vouw de andere hoek er overheen tot een driehoek. Blijven vouwen tot de vulling bedekt en het einde van het deeg bereikt is. Herhaal dit tot het kaasmengsel op is.
4 Leg de driehoekjes op de ingevette bakplaat. Bestrijk de driehoekjes met de olie en bak ze in ca. 20 min. goudbruin en knapperig.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
- 200 gr feta
- 100 gr ricotta
- ? kop geraspte mozarella
- 1 ei
- witte peper
- 15 bladen filodeeg
- 2 el olijfolie
- 2 el gesmolten boter
- 100 gr ricotta
- ? kop geraspte mozarella
- 1 ei
- witte peper
- 15 bladen filodeeg
- 2 el olijfolie
- 2 el gesmolten boter
Hulpmiddelen & keukengerei
* een schaal
* ingevette bakplaat
* kwastje
* ingevette bakplaat
* kwastje
Leuke tips
U kunt de kaas naar smaak kruiden met fijngehakte peterselie, dille, tijm, basilicum of rozemarijn.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
125131
Homepage ID
3159
Smaak
N
Teller
436
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# verwarm de oven voor op 180?C
# klop het ei
# vet een bakplaat in
# klop het ei
# vet een bakplaat in
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht