Dadar Tjampoer

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/25/1999 - 11:43
Bereidingswijze
Water, tomatenketchup, suiker, zoete soja en gemberpoeder in steelpannetje doen en op middelhoog vuur laten inkoken tot dikke saus.
Warm houden.
Eieren klutsen met beetje olie en zout. Olie in wok, beetje chili-olie erbij en sesamolie.
Groente erbij en roerbakken. Zorg ervoor dat de groente knapperig blijft. Voeg een beetje water en lichte sojasaus toe maar maak het niet te vochtig. Groente uit de wok en op een schaal.
Koekepan op middelhoog vuur warm laten worden
met beetje olie. Eieren in de pan gieten en met een spatel van de rand naar het midden roeren. Als het ei begint te stollen de groente op de helft van het ei leggen, ommelet dubbel vouwen en op klein vuur helemaal laten stollen.
In een schaal de warme saus gieten, de ommelet voorzichtig in de saus laten glijden.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
vegetarisch. Ommelet gevuld met diverse groenten, rode saus. Zou best eens een eigen
uitvinding kunnen zijn
Ingrediƫnten
2 eieren, 1/2 rode en 1/2 groene paprika, 1,5 ons taugeh ( venkel, champignons, wortel wat er is of over is ), beetje chili-olie ( sambal kan ook ), beetje sesamolie, olie
lichte sojasaus ( niet zoet )
2 dcl. water, 4 eetlepels tomatenketchup, mespuntje gemberpoeder, zoete sojasaus ( manis ), schep suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
wok, koekepan, steelpan, mes snijplank
Leuke tips
witte rijst, nassi koening, nassi, bami, mihoen
Groente ? Iets zuurs bv. witte koolsalade.
Atjar natuurlijk.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
125124
Homepage ID
11004
Smaak
N
Teller
481
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
paprika ( venke, wortel chapmigongs ) in reepjes snijden, niet te dik
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
panoramix