turlu, griekse tomatensaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/25/1999 - 10:57
Bereidingswijze
Doe in een pan een royale scheut olie. Fruit hierin de gesnipperde uitjes. Voeg de gepureerde groenten toe. (let op spatten!)
knoflook en tomatenpuree toevoegen.
theelepeltje komijn en mespuntje kaneel.
oregano en thijm naar smaak (begin met een theelepeltje elk)
Verdun de saus met water of runder fond/bouillon. voeg als laatste de erwtjes toe. Laat desaus op een laag pitje een half uur pruttelen
Vertel iets leuks over dit recept
Deze saus wordt in griekse restaurants geserveerd met rijst en bij moussaka. Het is een saus met turkse(!) invloeden. Deze saus heb ik leren maken via een collega in een grieks restaurant. (Hij heeft nu eigen restaurant vlak bij de grens van Sittard: in Tuddern... beetje reclame maken mag..)
Het hoofd-ingredient is turlu. Dit is een turks groentemengsel van tomaten, okrabonen, en aubergines. Het mengsel is uitsluitend in blik te verkrijgen. Ga hiervoor naar een turkse winkel en vraag naar "turlu" of "tursu" (Let erop dat het blik niet beschadigd is, want dit wil bij deze groenten nog wel eens het geval zijn)
saus heeft een typische smaak.
Ingrediƫnten

1 blik turlu (zie omschrijving)
1 grote gesnipperde ui
2 teentjes geperste knoflook
1 groter blikje (of twee kleintjes)tomatenpuree.
komijn
kaneel
oregano
thijm
peper en zout
maggiblokje
(olijf-)olie
Hulpmiddelen & keukengerei
blikopener!
Leuke tips
Deze saus kan goed gegeven worden bij de moussaka(zie mijn site) of in combinatie met rijst voor bij griekse gerechten.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
125121
Homepage ID
6452
Smaak
P
Teller
10270
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
60
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de blikgroenten uitlekken en pureer deze met een staafmixer.
uitje snipperen
erwtjes laten uitlekken
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
rogerjacobs