appelplaat

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 05/18/2007 - 20:51
Bereidingswijze
Mix boter met eieren tot het beslag zacht en licht is. Voeg de suiker toe en mix even. Daarna het kopje melk, blijf mixen tot een gladde massa. Schep dan het bakmeel erdoor met de noten en uitgelekte rozijnen.
Verdeel het beslag over de bakplaat. Snij de appels in dunne schijfjes en steek het beslag dakpansgewijs propvol met appelsschijfjes.
Schuif de bakplaat midden in de oven, 50 min. op 175 graden.
Maak ondertussen het glaceermengsel: Verhit in een pan de abrikozenjam met water (2 delen jam met 1 deel water). Glaceer de warme taart met het mengsel.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het glaceermengsel maakt dat de koek dagenlang lekker smeuiig blijft.
Deze taart is geen cake en geen zandgebak. Dat wil zeggen je hoeft niet behoedzaam te mengen (zoals bij cake), ingredienten hoeven niet perse koud te zijn (zoals bij zandgebak)
Ingrediƫnten
500 g zelfrijzend bakmeel, 4 eieren, 250 g witte basterd suiker, 150 g boter, 150 g noten, 150 g rozijnen, 1 kop lauwe melk, 1 kilo appels, kneepjes citroensap, 1/2 pot abrikozenjam, 1/4 pot water, snufje zout
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer, bakplaat
Leuke tips

Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1251127
Homepage ID
931378
Smaak
Z
Teller
3657
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Week de rozijnen in kokend heet water. Hak de noten. Schil de appels, verwijder het klokhuis, besprenkel ze met citroen, maar snij de appels nog niet klein.
Verwarm de oven op 175 graden. Beboter de bakplaat.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
riethaasnoot
Gelegenheid