Witte Bonenschotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/25/1999 - 00:59
Bereidingswijze
Bak in een flinke koekenpan het rookspek uit. Doe er nog wat boter bij en bak hierin de gesneden stukjes ham en de gezouten poulet.
Voeg na 10 minuten de gesnipperde uien toe en de uitgeperste knoflook. Doe er, als de uien goudgeel zijn, de uitgelekte bonen bij en een half blikje geconcentreerde tomatensoep. Schep goed door elkaar. Maak op smaak met worcestersauce, tobasco en basilicum. Laat een kwartiertje zachtjes doorwarmen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Stevige winterschotel met uien, ham en tomatensaus.
Ingrediƫnten
1 pot witte bonen,
400 gr varkenspoulet,
200 gr ham (dikke plak),
50 gr rookspek,
300 gr uien,
1 blikje geconcentreerde tomatensoep,
2 tenen knoflook,
boter,
zout,
basilicum,
worcestersauce,
tobasco,
1 stokbrood,
100 gr kruidenboter
Leuke tips
Serveer als een dikke soep in een diep bord, met stokbrood en kruidenboter.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125112
Homepage ID
9668
Smaak
N
Teller
1291
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Pel de uien en snipper ze niet te fijn.
Snijd de plak ham in blokjes.
Zout de poulet.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jigsaw