Mosterdsoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/25/1999 - 00:29
Bereidingswijze
Smelt de boter in een ruime pan, roer de bloem erdoor en laat het mengsel op een laag pitje ? 5 minuten pruttelen; roer af en toe.
Giet er al roerend met een garde met kleine scheutjes tegelijk de bouillon bij en blijf roeren tot het mengsel glad is alvorens de volgende hoeveelheid bouillon in de pan te gieten.Laat de soep nog 1-2 minuten zachtjes koken (of draai het vuur uit en warm
de soep vlak voor het opdienen weer op).
Meng intussen de room met de eierdooiers.
Roer vlak voor het opdienen eerst de mosterd door de soep en daarna het room-
dooiermengsel.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker, als je van mosterd houdt!
Ingrediƫnten
30 gr boter
40 gr bloem
1 liter kippebouillon
1 dl half stijfgeklopte slagroom
2 eierdooiers
4 eetlepels grove (Zaanse) mosterd
Leuke tips
Deze soep heeft geen versiering nodig, maar voor de kleur kunt u een plukje kervel toevoegen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
125106
Homepage ID
1584
Smaak
P
Teller
269
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
est_her