Bereidingswijze
Eens het deeg voldoende heeft gerezen het wafelijzer opwarmen ongeveer 10 minuten. De eerste keer een beetje boter indoen tegen het plakken.
Met een pollepel het deeg in het ijzer doen en laten bakken min 3 a 4 min per wafel (naargelang de temeratuur van het ijzer)
Met een pollepel het deeg in het ijzer doen en laten bakken min 3 a 4 min per wafel (naargelang de temeratuur van het ijzer)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
500 g wit meel - 5 eieren (gesplitst) - 100 gr suiker - 30 g gist - 375 ml melk - 375 ml water - 150 g boter
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer en wafelijzer
Leuke tips
Vers gebakken serveren met bruine suiker of bloemsuiker
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1250996
Homepage ID
1342292
Smaak
Z
Teller
1563
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De melk lauw laten worden en dan de boter er in smelten.
Het meel in een kom doen en dar de lauwe melk met boter in mengen, suiker bijvoegen, geleidelijk aan het water bijvoegen niet alles tegelijk want het deeg mag niet te plat worden (dus er mag nog een deel overblijven)eigeel bijvoegen en mixen, de gist oplossen in lauw water en bij het deeg voegen. Het eiwit opkloppen en dan onder het deeg spatelen. Het deeg nu in een grote kom laten rijzen ongeveer 3 x zoveel
Het meel in een kom doen en dar de lauwe melk met boter in mengen, suiker bijvoegen, geleidelijk aan het water bijvoegen niet alles tegelijk want het deeg mag niet te plat worden (dus er mag nog een deel overblijven)eigeel bijvoegen en mixen, de gist oplossen in lauw water en bij het deeg voegen. Het eiwit opkloppen en dan onder het deeg spatelen. Het deeg nu in een grote kom laten rijzen ongeveer 3 x zoveel
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid