Gefileerde Baars In Fillodeeg Met Spinazie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/25/1999 - 00:05
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 240 eC. In 20 gr boter 140 gr spinazie 2-3 minuten zachtjes bakken. Laten afkoelen. Steeds 2 plakken fillodeeg op elkaar leggen, hierop visfilet leggen. Bestrooien met zout en peper. Gesmoorde
spinazie erover verdelen. Zorgvuldig tot pakketjes vouwen. Rest van botersmelten. Bovenkant van pakketjes ermee bestrijken. Op bakplaat in midden van oven in ? 10 minuten goudbruin bakken. Weer met boter bestrijken. Nog ? 4 minuten in uitgeschakelde oven zetten. Bouillon met witte wijn op hoog
vuur tot stroperig laten inkoken. Room toevoegen en laten inkoken tot sausdikte. Op smaak brengen met zout, peper en beetje citroensap. Rest van spinazie erdoor roeren. Op elk bord vispakketje leggen en wat saus ernaast scheppen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht met vis in fillodeeg
Ingrediƫnten
4 stukken baarsfilet (? 150 gr), bijv. roodbaars of victoriabaars
* 8 vellen fillodeeg (diepvries, Easy Bakery)
*40 gr boter
*150 gr (wilde) spinazie, kleingesneden
*zout
*versgemalen witte peper
*2 dl visbouillon, van tablet
*1/4 dl witte wijn
*2 1/2 dl slagroom
*citroensap
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125098
Homepage ID
1584
Smaak
N
Teller
811
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
est_her