Zuurkool Kalkoenschotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/24/1999 - 22:59
Bereidingswijze
Zuurkool met wat water laten koken tot ze bijna gaar is.
Vlees bestrooien met de goulashkruiden.
Het vlees in de olie in ca 5min. rondom bruin bakken.
De paprica, karwijzaad en de wijn erbij doen,
door elkaar roeren en ca 5 min afgedekt laten smoren.
Hierna de afgegoten zuurkool en de in plakjes gesneden banaan erbij doen en goed door elkaar roeren.
Het pakje aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing maken.
Het zuurkoolmengsel in de ovenschaal doen en dit met de aardappelpuree bedekken.
De schaal ca 5min in een voorverwarmde oven of onder de grill goudbruin laten worden.


Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gegratineerde zuurkool kalkoen schotel met aardappelpuree
Ingrediƫnten
1 zakje wijnzuurkool,
300 gr kalkoen nasi-bamivlees,
1 eetlepel goulashkruiden,
1/2 eetlepel olie,
1 rode paprika,
2 theelepels karwijzaad,
1/2 dl halfzoete witte wijn,
1 banaan,
1 pakje aardappelpuree met kaas,
2 dl melk.
Hulpmiddelen & keukengerei
Lage ovenschaal ca. 2 liter
Leuke tips
Eventueel sesamzaadjes en parmasaanse kaas over de schotel strooien.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125095
Homepage ID
2673
Smaak
N
Teller
135
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Paprika schoon maken en in kleine stukjes snijden.
Banaan in kleine plakjes snijden.
Ovenschaal invetten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ernstl