indonesische maiskoekjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/24/1999 - 22:59
Bereidingswijze
Maal de ui,knoflook,kemiries,ketoembar,djinten en trassi in de keukenmachine,tot een pasta.Doe in een kom:uitgelekte mais,geklopt ei,fijngesneden prei en selderij,santen,kruidenpasta en zout en roer door elkaar.Bind met de bloem.Het moet een samenhangende massa zijn,maar niet te dik.Verhit olie in een koekepan en leg steeds een eetlepel beslag in de hete olie en druk een beetje plat,zodat het een koekje wordt.Bak aan beide kanten,tot de koekjes goudbruin zijn.Laat uitlekken op keuenpapier.
Vertel iets leuks over dit recept
Vegetarisch bijgerecht bij de rijsttafel
Ingrediƫnten
*1 blikje mais*1 ei*ong.4 el bloem*1 ui*1 teen knoflook*1 preitje*1 el selderijgroen*2 thl ketoembar*1 thl djinten*1 thl trassi*1 thl zout*3 kemirienoten*6 el kokosmelk(santen)
Leuke tips
Bij de rijsttafel.Deze koekjes zijn goed te bewaren in de vriezer.Je kunt ze opwarmen in de oven of magnetron.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
125094
Homepage ID
10653
Smaak
N
Teller
8520
Waardering aantal
1
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
57
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lil