Mexicaans Tonijngerecht

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/24/1999 - 15:05
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olie in een middelgrote pan, voeg de ui en de knoflook toe en fruit ze zachtjes, maar laat ze geen kleur krijgen. Voeg de tomaten, de tomatenpuree, de olijven, de schoongemaakte en in stukjes gesneden peper, de paprika en de djintan toe. Breng alles aan de kook, leg de deksel op de pan en kook het mengsel ca 15 minuten tot het vrij dik is; neem eventueel de deksel van de pan af. Roer er de verbrokkelde tonijn door. Roer de kwark en het ei in een kommetje door elkaar. Schep de helft van het tomatenmengsel in een lage ovenschaal. Strooi er de helft van de geraspte kaas over. Spreid het eiermengsel er over uit en dek dit af met tortillareepjes. Lepel er de rest van het tomatenmengsel over en bestrooi het geheel met de rest van de geraspte kaas. Bak het gerecht, onafgedekt, 30 minuten in de oven tot het borrelt en de bovenkant bruin is.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ovenschotel met tonijn in tomatensaus.
Ingrediƫnten
1 eetlepel olijfolie, 1 gehakte middelgrote ui, 1 geperst knoflookteentje, 500 gram tomaten in stukjes gesneden, 1 klein blikje tomatenpuree, 8 ontpitte zwarte olijven in plakjes gesneden, 1 groene peper, 1/2 groene paprika in stukjes, 1 eetlepel djintan, 200 gram tonijn uit blik (naturel), 175 gram magere kwark, 1 ei, 200 gram geraspte pikante kaas, 4 tortilla's.
Leuke tips
Eventueel extra tortilla's en een groene salade.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
125057
Homepage ID
10727
Smaak
P
Teller
2832
Waardering aantal
3
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pilskepeeters