Risotto Millevoi

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/24/1999 - 14:51
Bereidingswijze
De boter smelten en de ui daarin glazig fruiten maar niet bruin laten worden. Voeg de rijst toe, schep goed om en bak tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe ( oppassen: het spettert ), dan de courgette en roer om. Laat de rijst op een niet te hoog vuur in de open pan pruttelen tot het meeste vocht is opgenomen. Voeg beetje bij beetje de visbouillon toe. Even wachten tot de vorige hoeveelheid is opgenomen. Regelamtig roeren. De rijst is goed als de korrels beetgaar zijn. Schep er tenslotte de zalm, de dille en de creme fraiche door, voorzichtig. Op smaak brengen met zout en peper.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
risotto zoals de zus van onze vriend Frans Millevoi die maakt. Wij kregen het recept van
hem. Vandaar de naam. Zijn familie komt oorspronkelijk uit Istrie maar dat ligt zo dicht tegen Italie aan dat het waarschijnlijk
Italiaans is.
Ingrediƫnten
1 kleine ui, kleine courgette, 150 gr. gerookte zalm, 2 takjes dille ( 1/3 theel. gedroogde ), 40 gr. boter, 300 gr. risottorijst, 1 dcl. droge witte wijn, ongeveer 1 liter visbouillon ( blokje ), 2 cl. creme fraiche
Leuke tips
Heel simpel. Een frisse gemengde salade ( bv. lollo biondo, lollo rosso, beetje witlof ) aangemaakt met olijfolie en citroensap.
Lekker is een droge witte wijn bv. een sauvignon blanc of een pinot grigio uit de Veneto.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125056
Homepage ID
11004
Smaak
N
Teller
1624
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
36
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ui heel fijn snipperen. Courgette in staaf-
jes of blokjes. Gerookte zalm in stukjes snijden. Dille fijnhakken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
panoramix