sateh daging

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/24/1999 - 14:48
Bereidingswijze
Vlees in blokjes van ca 1 1/2 cm bij 1 1/2 cm snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. In kom doen. Gember schillen en erboven fijnraspen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Citroenrasp, serehpoeder, ketoembar, djintan, zout, santen en 1 dl water erdoor roeren. Blokjes vlees erdoor scheppen. Vlees afgedekt in de koelkast minstens drie uur marineren. Af en toe omscheppen. Satestokjes in bakje water leggen en minstens een half uur laten staan. Blokjes vlees aan satestokjes rijgen en op een schaal leggen. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
Vertel iets leuks over dit recept
Recept voor ca 40 stokjes sateh.
Ingrediƫnten
1 1/2 kilo rundvlees (volgens het originele recept; wij gebruiken echter altijd varkensvlees), 1 ui, 1 stukje verse gember van 2 cm, 2 teentjes knoflook, 3 theelepels citroenrasp, 1 theelepel serehpoder, 1 eetlepel ketoembar, 2 theelepels djintan, 1 theelepel zout, 1 zakje santen.
Hulpmiddelen & keukengerei
40 satestokjes.
Leuke tips
Lekker met pindasaus en gefruite uitjes, komkommer en rijst. Of bij de barbeque.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Barbecue
Recept ID
125055
Homepage ID
10727
Smaak
N
Teller
835
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pilskepeeters