Balletjes Van Kaas En Avocado

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/24/1999 - 14:43
Bereidingswijze
- halveer de avocado in de lengte en draai de helften voorzichtig los van elkaar
- wip de pit eruit en schil de avocado helften
- maak het vruchtvlees van de avocado met behulp van een vork fijn in een niet te grote kom
- roer de slagroom, of de yoghurt, de knoflook, het citroensap, de kaas, de mosterd, het broodkruim, de bosuitjes en peper naar smaak door de gepureerde avocado. meng alles met een vork goed door elkaar tot het een samanhangend mengsel is.
- rol met vochtige handen balletjes ter grootte van een flinke knikker van het avocadomengsel
- doe de peterselie en de amandelen op twee verschillende borden
- rol de helft van de balletjes door de fijngehakte peterselie en druk ze licht aan zodat de peterselie goed gaat plakken
- rol de resterende balletjes door de amnadelen
- zet de balletjes circa 40 minuten in de koelkast
Vertel iets leuks over dit recept
voor als je je gasten eens wat anders wilt voorzetten dan chips of bitterballen
Ingrediƫnten
- 1 rijpe avocado
- 2 el slagroom of yoghurt
- 1 teentje geperste knoflook
- 2 tl citroensap
- 100 g geraspte goudse kaas
- 2 tl mosterd
- 30 g vers wittebroodkruim
- 3 bosuitjes, fijngehakt
- versgemalen zwarte peper
- 2 el fijngehakte peterselie
- 60 g geroosterde en fijngehakte amandelen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
125053
Homepage ID
1430
Smaak
O
Teller
646
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kayleigh