* Zwitserse Reepjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/24/1999 - 14:37
Bereidingswijze
Laat de boter in een braadpan kleuren. Bak vlees , hem en groente op hoog vuur aan en schep alles veelvuldig om en om. Giet de cognac erbij en steek de vlam erin (wasemkap uit) Blus de inhoud van de pan af met de bouillon en bind de massa met in koud water opgeloste maizena. Kruid het gerecht met zout en peper( en eventueel met tabasco en 1 el. tomatenketchup)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een verrassend lekker recept met een scheutje cognac.
Ingrediƫnten
- 500 gr. reepjes vlees - 1 prei - 1 ui - 50 gr. rauwe ham - 1 el. gesnipperde paprika - 50 gr. boter - 1 kopje bouillon - 1 el. maizena of aardappelmeel - zout en peper - 1 tl. mosterd - glaasje cognac.(eventueel tabasco en tomatenketchup)
Leuke tips
Lekker met een gekookte aardappel of rijst
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125051
Homepage ID
9657
Smaak
N
Teller
666
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snipper de rauwe ham heel fijn, maar laat de prei en ui behoorlijk grof.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ellis23