Gschnatzlets

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/24/1999 - 14:35
Bereidingswijze
Kalfsvlees in dunne plakken snijden. Brede plakken eventueel in lengte halveren. Ui pellen en snipperen. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Schaal voorverwarmen. In koekenpan boter verhitten. Kalfsvlees in gedeelten snel al omscheppend bruin bakken. In schaal scheppen en bestrooien met zout, peper en basilicum. Warmhouden. In bakvet ui en champignons al omscheppend bakken tot het vocht verdampt is. Wijn toevoegen en al roerend alle aanbaksels losschrapen. Ca 2 minuten op hoog vuur laten inkoken. Intussen wat bindmiddel door de slagroom roeren. Al roerende room aan champignonwijnmengsel toevoegen. Bouillonpoeder en citroenrasp erdoor roeren. Op hoog vuur laten inkoken tot saus goed van dikte is. Op smaak brengen met zout en peper. Over vlees schenken. Peterselie erboven fijnknippen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Duits gerecht van kalffricandeau met roomchampignonsaus.
Ingrediƫnten
500 gram kalfsfricandeau, 1 ui, 250 gram champignons, 50 gram boter, zout, peper, 1 theelepel basilicum, 1 dl droge witte wijn, bindmiddel, 1/4 liter slagroom, 1 theelepel bouillonpoeder, 1 theelepel citroenrasp, 3 takjes peterselie.
Leuke tips
Serveren met rosti en doperwtjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125048
Homepage ID
10727
Smaak
N
Teller
564
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pilskepeeters