Uiensoep Met Gehakt

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/24/1999 - 14:06
Bereidingswijze
Pel en snijd de uien fijn. Pel de knoflook. Maak de bouillon, in een hoge pan, aan met water zoals in de gebruiksaanwijzing staat omschreven.
Bak de uien in een koekenpan in de boter glazig (maar niet bruin) en voeg ze toe aan de bouillon. Probeer de boter zo min mogelijk mee te schenken. Bak de gehakt rul. Knijp het teentje knoflook erboven uit en bak dat even mee. Voeg het gehakt toe aan de bouillon. Laat het vet weer zoveel mogelijk achter in de koekenpan). Laat de soep 20 minuten zachtjes koken en maak hem af met peper en zout. (Of ketjap en sambal, zoals Frits, dat altijd doet).
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk te maken soep, geserveerd met stokbrood met kaas.
Ingrediƫnten
1250 gram uien, 50 gram boter, 1 1/2 liter runderbouillon (uit een pot), 500 gram gehakt, 1 teentje knoflook, zout, peper.
Voor het serveren: stokbrood, oude kaas.
Leuke tips
Leg voorzichtig plakjes stokbrood in de pan, zodat deze blijven drijven. Bedek ze met oude kaas. Doe de deksel op de pan en laat de soep nog even zachtjes koken, totdat de kaas gesmolten is. Doe op ieder bord twee plakjes stokbrood met kaas en schep de soep voorzichtig op.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
125044
Homepage ID
10727
Smaak
N
Teller
3853
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pilskepeeters