Gebakken Forel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/24/1999 - 13:53
Bereidingswijze
Vispan goed heet laten worden. Scheutje olie en klontje (kruiden)boter verhitten. De vis in de pan doen en spek lekker bruin en knapperig bakken. Draai het vuur wat lager en laat de vis in ca. 5 minuten gaar worden. Nog wel een keer keren. Blus het bakvet af met wat citroensap. Leg de vis op een bord en giet de jus erover.
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker knapperig gebakken vis.
Eenvoudig en snel te bereiden
Ingrediƫnten
Per persoon: 1 regenboogforel, 1 lente-uitje, klontje kruidenboter, 3 a 4 plakjes ontbijtspek, beetje citroensap
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125043
Homepage ID
1875
Smaak
Q
Teller
14522
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
33
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Buik van forel goed met koud water uitspoelen. Vinnen en staart bijknippen. Kop eraan laten.Binnenkant vis licht met zout en peper bestrooien, klontje kruidenboter en lente uitje in buikholte stoppen. Forel omwikkelen met plakjes ontbijtspek.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
andrea