Kabeljauwplaki Uit De Oven

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/24/1999 - 13:28
Bereidingswijze
Dek het bakblik af met folie en zet het 50-20 min.in de oven tot de vis gaar is en stevig aanvoelt.Neem de vis uit de oven en strooi er dan de feta,peterselie,olijven en wat peper erover.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een visgerecht op een bed van tomaten
Ingrediƫnten
500 gr.kabeljauwfilet,2 grote rijpe tomaten(in plakken gesneden),2 kleine uien in ringen gesneden,1 venkelknol(overdwars in plakken gesneden,het fijne loof bewaard),2 tenen fijngehakte knoflook,1 el.gehakte verse oregano of 2 tl.gedroogde,3 el.droge witte wijn,60 gr.verkruimelde feta,2 el verse peterselie,4 ingelegde zware ontpitte olijven,vers gemalen peper.
Leuke tips
Garneer het geheel met venkelgroen,lepel wat van het sap uit de pan erover en dien direct op.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125041
Homepage ID
4218
Smaak
N
Teller
1730
Waardering aantal
2
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven op 190 graden.Vet een groot bakblik in met olie en leg er de tomaten,ui,venkel,knoflook en oregano in laagjes op.Spoel de vis af onder de koude kraan en dek af met keukenpapier.Snijd de vis overdwars in circa 5 cm.brede stukken.Schik de vis over de groenten en sprenkel de wijn erover.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
deborah