Gestoofde Kousenband Met Kokos

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/24/1999 - 12:45
Bereidingswijze
Stoof de bonen op een laag vuur met deksel op de pan in ong.100 min.gaar.Laat het vocht de laatste paar minuten op een wat hoger vuur en met de deksel van de pan verdampen.Rooster de pinda's circa 1 minuut in een droge koekepan.Voeg de kokos toe en bak deze even op een laag vuur mee.Strooi dit mengsel op de gare kousenband.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een van de vele varianten met kousenband
Ingrediƫnten
500 gr.kousenband,1 ui,1 el.olijfolie,2 cm.gemberwortel,1/2 tl.chilipoeder,2 teentjes knoflook,100 gr.santen,2 dl.water,50 gr.pinda's met vlies,4 el.geraspte kokos
Leuke tips
Serveer met rijst of gekookte aardappels.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Surinaams
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
125036
Homepage ID
4218
Smaak
N
Teller
668
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Was de kousenband,verwijder de uiteinden en snijd de bonen in stukjes van ong.2 cm.Snipper de ui.Verhit de olie in een ruime pan en bak de uien hierin 2 min.op een laag vuur.Schil de gemberwortel,rasp en voeg aan de ui toe,samen met de chilipoeder.Pers er de knoflook boven uit.Voeg de kousenband toe en roerbak deze 3 min.op een matig vuur mee.Voeg de santen en het water toe.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
deborah