Frikadel Djagoeng.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/24/1999 - 12:26
Bereidingswijze
Was de prei en selderie en snijd deze heel fijn. Snijd eveneens de ui en knoflook heel fijn. Laat de maiskorrels goed uitlekken, maak ze eventueel fijn door de molen en meng ze dan goed met prei, selderie, ui en knoflook. Breng het geheel op smaak met suiker,peper en zout. Kluts de eieren en roer ze erdoorheen.Strooi er watbtarwebloem bij tot het geheel vast anvoelt. Laat in een wadjang sla-olie goed het worden. Vorm met en lepel koekjes van het mengsel en laat ze in de sla-olie van de lepel glijden. Bak de koekjes tot ze goudbruin vankleur zijn en laat ze uitlekken. Deze frikadellen kunnen zowel warm als koud gegeten worden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gebakken mais koekjes
Ingrediƫnten
1 kleine prei (alleen het wit)
1 klein bosje selderie
1 middelgrote ui
3 teentjes knoflook
2 literblikken maiskorrels
2 kleine eieren
een beetje tarwebloem
5 dl slaolie om te frituren
2 theelepels suiker
zout en peper naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
Wadjang
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
125034
Homepage ID
2608
Smaak
N
Teller
1995
Waardering aantal
3
Waardering
5
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
saskia