Sa,Mbal Tomaat

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/24/1999 - 12:11
Bereidingswijze
Was de tomaten, snijd ze doormidden en pof ze ca. 10 min in de oven op 225 gr. Ontdoe de tjabe rawits van de steeltjes en wrijf ze te zamen met de trassi en suiker met een oelekan in een tjobeh fijn (of in de hakmolen)Voeg de gepofte tomaten erbij en wrijf die voorzichtig mee. Meng de sambal oeleker goed doorheen. Bewaar de sambal in een schone, goed afgesloten pot in de koelkast.
Deze sambal is ca. 2 weken houdbaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekkere sambal voor bij de rjsttafel
Ingrediƫnten
25 gr. tjabe rawits
100 gr. sambal oelek
2 middelgrote tomaten
1 theelepel trassi
2 theelepels suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Tjobeh of hakmolen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
125033
Homepage ID
2608
Smaak
P
Teller
233
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen ca 10 min. op 275 gr.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
saskia