Roti Koekoes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/24/1999 - 11:46
Bereidingswijze
Kluts de eieren goes met suiker en vanillesuiker tot ze schuimen. Leg in de gaatjespan een theedoek met daarop een velletje vetvrij papier. Wikkel om de deksel een theedoek, zodat het stoomvocht in de theedoek opgevangen wordt. Giet het beslag erop en stoom het in ca. 1 uur gaar. Maak de pan tijdens het stomen niet open. De koek kan, als hij klaar is, als een bloem openspringen, maar dat hoeft niet. Laat de koek afkoelen en snijd hem in puntjes.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekkere indische gestoomde cake
Ingrediƫnten
5 grote eieren
300 gr. suiker
1 zakje vanillesuiker
200 gr. zelfrijzend bakmeel
1 vel vetvrij papier
2 theedoeken
Hulpmiddelen & keukengerei
1 Stoompan (bv de rijststomer)
Leuke tips
De cake kan ook warm gegeten worden, geef er dan roomboter bij.
Ook kun je een gemarmerde stoomcake maken, door een helft van het beslag chocoladepoeder te roeren.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
125030
Homepage ID
2608
Smaak
Z
Teller
1197
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
23
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De stoompan 15 min voorverwarmen.
Let erop, wel in de onderste pan water doen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
saskia