Stroopwafels

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/24/1999 - 09:42
Bereidingswijze
Het geheim van de stroopwafel valt uiteen in twee delen. De ene helft van het geheim is, dat je de wafels alleen warm kunt verwerken. Anders breken ze. De andere helft is dat er boter en suiker door de stroop moet worden gewerkt, waardoor deze nog stijver en nog kleveriger wordt.
Ook de bereiding bestaat uit twee delen: het bakken van de wafels en het maken van de vulling.
Maak van de wafelingredienten een beslag.
Laat je daarbij niet misleiden door het woord "Beslag", want het wordt een vrij stevige massa die je met de handen door elkaar zult moeten kneden.
Laat het deeg drie kwartier rijzen, liefst op een vochtig-warme plek.
Kneed het dan opnieuw en verdeel vervolgens het deeg in balletjes ter grootte van een stevige knikker.
Maak vervolgens de vulling klaar.
Verwarm de stroop en meng de andere ingredienten er door. Leg dan een balletje deeg in een wafelijzer en bak het aan beide kanten gaar. Licht met een mes de wafel uit het ijzer en snijdt de wafel open wanneer die nog warm is.
Besmeer de ene wafelhelft met de vulling en druk de andere helft er op.
Verwerk op deze manier al het beslag.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het originele recept.
Ingrediƫnten

voor de wafels:
500 gram bloem
250 gram gesmolten boter
150 gram witte basterdsuiker
50 graam gist
een beetje lauwe melk
een ei
voor de vulling:
500 gram stroop
300 gram donkere basterdsuiker
75 gram boter
een theelepel kaneelpoeder


Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
125022
Homepage ID
2775
Smaak
N
Teller
35516
Waardering aantal
2
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
93
Aantal reacties
5
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy