Gehaktbuideltje Van Fillodeeg

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/23/1999 - 15:44
Bereidingswijze
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Pel en snipper het teentje knoflook.
Snijd het spek in smalle reepjes.
Verhit de olie en bak het gehakt met de knoflook, de shoarmakruiden en de
spekjes rul en bruin.
Laat het mengsel afkoelen.
Laat intussen het fillodeeg, afgedekt met huishoudfolie en een theedoek,
ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 ?C.
Snijd het deeg in de lengte in drieen en snijd deze repen in 5 vierkantjes.
Leg steeds 3 vierkantjes schuin op elkaar, verdeel er het gehaktmengsel over en druk de buideltjes dicht.Bestrijk ze met de boter en bak ze in de voorverwarmde oven in ? 15
minuten bruin en gaar.
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Borrelhapje, voor 15 stuks
Ingrediƫnten

1 kleine prei
1 teentje knoflook
50 gr ontbijtspek
1/2 eetlepel olie
150 gr kalfsgehakt
1 eetlepel shoarmakruiden
3 velletjes fillodeeg
20 gr gesmolten boter
Hulpmiddelen & keukengerei
huishoudfolie en een theedoek
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Turks
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
125010
Homepage ID
1584
Smaak
N
Teller
557
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
est_her