Aardappelkoek met gerookte zalm

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/23/1999 - 15:24
Bereidingswijze
Aardappelen schillen, wassen en boven kom fijnraspen. Dooier, bloem,zout en peper erdoor mengen en aardappelmengsel in 8 porties verdelen.In koekepan met anti-aanbaklaag 2 eetlepels olie verhitten, aardappelkoekjes in pan scheppen en met bolle kant van een natgemaakte eetlepel platdrukken. Aardappelkoekjes in ? 10 minuten gaar bakken, halverwege keren en rest van olie toevoegen.Koekjes uit pan scheppen en op keukenpapier laten uitlekken.
Zalm in 8 repen snijden en op elk aardappelkoekje reepje zalm leggen.
Garneren met zure room en kaviaar.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Amuse
Ingrediƫnten
2 aardappels (? 350 gr, vastkokend)
1 eierdooier
1 eetlepel bloem
zout, peper
2 1/2 eetlepel olie
1 schaaltje gerookte zalmfilet (100 gr)
2 eetlepels zure room
2 eetlepels rode imitatiekaviaar (potje)

Hulpmiddelen & keukengerei
keukenpapier
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
125007
Homepage ID
1584
Smaak
N
Teller
515
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
est_her