Bigos Od Babcia

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/23/1999 - 15:18
Bereidingswijze
Het spek en varkensvlees samen met de gesnipperde uien goed bruinbakken. De overige ingredienten toevoegen. Gul kruiden. Het geheel duchtig omroeren en begieten met 1/2 L droge witte wijn. Water toevoegen tot het geheel mooi onder staat. Zonder verder omroeren in de nu afgesloten kookpot op een middelmatig vuur zachtjes laten gaar komen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pools recept op basis van vlees en witte kool
Ingrediƫnten
150 gr mager, gerookt spek; 500 gr. varkensvlees;150 gr lookworst;750 gr. witte kool;150 gr champignons, 1 kl.doosje tomatenpuree, 3 uien, 2 geplette teentjes knoflook; 1 kl komijn; 2 kl paprikapoeder, marjolein, zout, laurierblad en een halve liter witte wijn.
Leuke tips
Serveren met roggebrood, wodka en rode Cabernet-Sauvignon
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125005
Homepage ID
9411
Smaak
N
Teller
293
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Spek en varkensvlees in blokjes snijden, witte kool grof versnijden
(eventueel deze ingredienten 12 uur laten marineren in droge witte wijn)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
papzakje