Vanille Roomijs

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/23/1999 - 14:59
Bereidingswijze
Eidooiers losroeren met de suiker.
Melk en room toevoegen en goed roeren zodat alles gemengd is. Vanillestokje in lengterichting insnijden en toevoegen aan mengsel.
Op vuur of in de magnetron tot tegen kookpunt aan laten komen (niet koken) terwijl men goed roert.
Vanillestokje eruit halen en de vanilleroom zo snel mogelijk afkoelen (bijvoorbeeld in bak koud water met koelellementen uit de diepvries).
Wanneer de vanilleroom helemaal koud is deze afdraaien in roomijsmachine gedurende 20 tot 30 minuten en dan in diepvries laten rijpen gedurende minimaal 30 minuten.
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
3 eidooiers
4 dl. halfvolle melk
half vanillestokje
100 g. kristalsuiker
2 dl. room
Hulpmiddelen & keukengerei
Kleine huishoudelijke roomijsmachine.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
125003
Homepage ID
10644
Smaak
Z
Teller
328
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
leonardernest