Gepofte Appel Met Veenbessen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/23/1999 - 14:37
Bereidingswijze
Veenbessen wassen en met een bodempje water op niet te hoog vuur zetten. Suiker toevoegen en regelmatig roeren.
Ondertussen de appels wassen, van klokhuis ontdoen en doormidden snijden.
Plaats de halve appels in geboterde ovenschaal.
Wanneer de veenbessen tot compote gekookt zijn, door een keukenzeef doen.
Appels vullen met de veenbessencompote.
Gedurende ongeveer 10 minuten in verwarmde oven plaatsen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een vrij gemakkelijk recept voor winterse combinaties met wild, gevogelte of vegetarisch menu
Ingrediƫnten
2 zachtzure appels
300 g veenbessen
Boter om in te vetten
75 g. suiker
Leuke tips
Dit gerecht laat zich uitstekend combineren met "spruitjes met kastanjes"
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
124997
Homepage ID
10644
Smaak
N
Teller
1724
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven verwarmen op 200 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
leonardernest