Spruitjes Met Kastanjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/23/1999 - 14:21
Bereidingswijze
Kastanjes bij de punt inkruisen met een scherp mesje en ze in een ovenschaal onder de warme grill plaatsen. Regelmatig door elkaar hutselen zodat ze aan alle zijden goed poffen en de pel loslaat.
Water met zout aan de kook brengen en hierin de schoongemaakte en gewassen spruitjes vijf minuten koken.
Kastanjes pellen terwijl ze warm zijn.
Spruitjes afgieten.
Boter in pan laten smelten en hierin de spruitjes met de kastanjes een tiental minuten laten stoven. Op smaak brengen met zout en nootmuskaat.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een winters recept voor bij het hoofdgerecht.
Ingrediƫnten
500 g. spruitjes
300 g. kastanjes
zout
nootmuskaat
20 g. boter
Leuke tips
Dit gerecht laat zich goed combineren met varkenvlees. Past ook uitstekend in vegetarische combinaties, bijvoorbeeld met gebakken kaasplak of kaaskroket.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
124990
Homepage ID
10644
Smaak
N
Teller
722
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ovengrill voorverwarmen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
leonardernest