Palingsoep Met Room

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/23/1999 - 14:21
Bereidingswijze
Eventueel een palingfilet in kleine stukjes snijden en apart houden.
De rest met de witte wijn en de bouillon aan de kook brengen en zachtjes 10 minuten koken.
De massa door een zeef wrijven en opvangen.
De slagroom met de eierdooiers vermengen, wat van de warme soep erbij roeren.
Al roerend verhitten, maar niet laten koken tot het licht gebonden is.
Op smaak brengen met een paar druppels worcestershiresaus, weinig kerrie en weinig zout.
De achtergehouden palingstukjes over kleine soepkopjes verdelen en de soep erbij schenken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke soep met paling, wijn en room
Ingrediënten

 100 gram gerookte palingfilets
 1/8 liter droge witte wijn
 6 deciliter kippenbouillon
 1/8 liter slagroom
 3 eierdooiers
 worcestershiresaus
 kerrie
 zout
Hulpmiddelen & keukengerei
geen hulpmiddelen nodig
Leuke tips
Met witbrood-toast en boter serveren.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
124989
Homepage ID
4086
Smaak
N
Teller
2066
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
janneke
Gelegenheid