polenta met vier italiaanse kazen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/23/1999 - 09:58
Bereidingswijze
Water aan de kook brengen met zout. Polenta toevoegen terwijl men goed roert met houten lepel. Al roerende zachtjes laten koken tot het geheel gaat binden en uiteindelijk de lepel er in kan blijven staan.
De rode paprika, gedroogde tomaat en mozarella in kleine blokjes snijden.
Wanneer de polenta zijn dikte heeft bereikt, onmiddellijk de mascarpone en pesto erdoor roeren en dan het ei (moet snel gebeuren daar anders het ei gaat stollen).
De andere ingredienten toevoegen en op smaak brengen.
De gevulde polenta in de muffinvormpjes scheppen en in de voorverwarmde oven laten bakken gedurende ongeveer 30 minuten.
Uit de oven halen en de gebakken polenta met een vork uit de vormpjes halen.

Opmerking:
Gemakkelijker is het om het koken van de polenta in de magnetron te doen, dan ontloop je het gevaar van aanbranden. Kook daarvoor eerst het water op het vuur, schenk in een schaal die geschikt is voor de magnetron en voeg de polenta toe. Laat eerst op het hoogste vermogen onder deksel koken, goed roeren en dan op half vermogen gedurende een tiental minuten koken terwijl men regelmatig omroert.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bewerkelijk maar heerlijk vegetarisch recept.
Ingrediƫnten
300 g. polenta (ma?sgriemeel)
1 l. water
zout
1 ei
60 g. mascarpone
60 g. ricotta
50 g. mozarella
50 g. parmezan (geraspt)
1 eetlepel pesto
boter om in te vetten
witte peper
50 g. rode paprika
25 g. gedroogde tomaat (1 tot 2 plakjes)
Hulpmiddelen & keukengerei
Muffinvormpjes.
Leuke tips
Dit gerecht kan gegeven worden met diverse warme groentebereidingen en/ of met salade(s)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124972
Homepage ID
10644
Smaak
N
Teller
2691
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Muffinvormpjes inboteren.
Oven voorverwarmen op 210 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
leonardernest