rosbief in notensaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/23/1999 - 09:09
Bereidingswijze
Pel en snipper het sjalotje en doe de sjallotsnippers in een kom.
Pel de knoflook en pers die erboven uit.
Knip de peterselie erboven fijn.
Voeg het zout, de peper, de Italiaanse kruiden, citroenrasp, 3 eetlepels
olijfolie en de rode wijn toe.
Leg de rosbief erin en laat die minstens 3 uur afgedekt in de koelkast
marineren.
Maal de walnoten en de amandelen in een rauwkostmolen fijn.
Neem de rosbief uit de marinade en dep hem droog.
Verhit in een braadpan de boter met 1 eetlepel olijfolie en bak de
rosbief in 10 minuten rondom bruin.
Braad met het deksel schuin op de pan de rosbief in 30 minuten rose
(regelmatig keren).
Laat intussen in een een pan de marinade op een hoog vuur tot de
helft inkoken.
Neem de rosbief uit de pan, leg hem op een plank, dek af met aluminium-
folie en laat hem 10 minuten rusten.
Zeef intussen de ingekookte marinade boven het braadvocht en roer er de
gemalen noten en de slagroom door.
Laat de saus 5 minuten zachtjes koken tot hij goed van dikte is.
Snijd de rosbief in dunne plakken, leg die op een warme
schaal.

en schenk er
een beetje saus over.

Doe de rest van saus over in een sauskom en geef die er apart bij.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rosbief in een sausje met verschillende noten.
Ingrediƫnten
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
5 takjes peterselie
1 theelepel zout
peper
2 theelepels Italiaanse kruiden
1 theelepel citroenrasp
2 1/2 dl rode wijn
4 eetlepels olijfolie
1 rosbief van ongeveer 1 kg
1 zakje walnoten
1 zakje witte amandelen
50 g boter
1/8 liter slagroom
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124970
Homepage ID
2775
Smaak
N
Teller
1190
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
31
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy