Provencaalse Kippilaf

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/23/1999 - 00:00
Bereidingswijze
Knoflook pellen en fijnhakken. Ui pellen en snipperen. Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. In de pan de helft van de olie verhitten. Knoflook, ui en paprikareepjes toevoegen en al omscheppend in circa 2 minuten zachtjes fruiten. Rijst en cayennepeper toevoegen en al omscheppend circa 3 minuten bakken tot alle korrels glanzen. Saffraandraadjes, bouillonpoeder en 500 ml. water toevoegen. Rijst onafgedekt op halfhoog vuur in circa 8 minuten gaar laten worden. Regelmatig roeren en een scheut water toevoegen als de rijst te droog wordt. Rijst van het vuur afgedekt nog circa 15 minuten laten garen. 4 takjes peterselie fijnknippen en door het rijstmengsel roeren.
In een steelpan tomatenblokjes circa 10 minuten koken tot vocht bijna verdampt is. In tussen de kip in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. In hapjespan of wok de rest van de olie verhitten. Kipblokjes in circa 12 minuten lichtbruin en gaar bakken, af en toe omscheppen.
Rijst op voorverwarmde schaal scheppen. Tomatenblokje erop scheppen. Hierop de kipblokjes leggen. Garneren met de rest van de peterselie.
Ingrediƫnten
* 1 teentje knoflook
* 1 grote ui
* 1 rode paprika
* 4 eetlepels olie
* 250 gr. snelkookrijst
* 1/4 theelepel cayennepeper
* 1 zakje saffraandraadjes (0,05 g.)
* 1 1/2 theelepel kruidenbouillonpoeder
* 6 takjes peterselie (30 gr)
* 1 blikje tomatenblokjes 400 gr.
* 600 gr. kipfilet
Leuke tips
Serveren met gegrilde courgette.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124968
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
413
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan