Zuurkoolstamppot met ham en kaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 23:26
Bereidingswijze
Laat de zuurkool uitlekken en snijd de grote slierten klein. Kook de aardappelen met wat zout in circa 20 minuten gaar. Stoof de zuurkool in het ananas vocht en een klein scheutje water. Snijd de ananas in stukjes en verwarm ze met de hamblokjes in de zuurkool. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de zuurkool, de melk en de boter toe en roer dit tot een smeuige stamppot. Roer de helft van de kaas erdoor. Breng de stamppot met peper en zout op smaak. Zet de rest van de kaas op tafel en serveer mosterd bij de stamppot.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
* 500-750 gr. zuurkool
* 1 1/2 kg. aardappelen
* zout,peper
* 1 klein blikje ananas
* 100 gr. hamblokjes
* 2 dl. melk
* 15 gr. boter
* 200 gr. belegen Goudse kaas (geraspt)
* mosterd
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124966
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
613
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan